Saavutettavuusseloste

Asiasanat

Tieto- ja hallintopalvelutViestintä

Tervetuloa, tämä on Vantaan kaupungin verkkopalvelukokonaisuuden saavutettavuusseloste.

Tämä saavutettavuusseloste koskee vantaa.fi-verkkopalvelua sekä kokonaisuuteen kuuluvia teemasivustoja (xx.vantaa.fi). Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Saavutettavuus on arvioitu itse. Saavutettavuuden ovat arvioineet  viestintäsuunnittelija Nina Majuri, viestintäsuunnittelija Kirsti Lehtola sekä koordinaattori Sam Lindberg. Arvioinnin apuna on hyödynnetty analytiikkatyökalua. Ulkopuolinen toimija on auditoinut sivuston. 

Saavutettavuuden tila

Verkkopalvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain

Tässä osiossa kuvataan saavutettavuuden tilanne ja havaitut puutteet (arvioitu 9.8.2022) 

Huomasitko puutteita?

Jos huomasit palvelussamme saavutettavuuteen liittyviä puutteita, kerro asiasta ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit antaa saavutettavuuspalautetta Vantaan sähköisessä Oma Vantaa -palautepalvelussa tai sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo@vantaa.fi. Voit myös asioida Vantaa-infossa tai soittaa Vantaa-infoon p. 09 839 11.

Tarjolla digitukea

Tarjoamme tukea Vantaan verkkopalveluiden käyttäjille, joille digipalvelut eivät ole vielä saavutettavissa.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat palvelussamme saavutettavuusongelmia, anna meille asiasta palautetta. Vastaamme palautteeseesi 14 päivän kuluessa. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon kuluessa, voit tehdä asiasta ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero (vaihde) p. 0295 016 000

Vantaa sitoutuu saavutettavuuden edistämiseen

Vantaan kaupunki on sitoutunut tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen kaikessa toiminnassaan ja päätöksenteossaan. Digitaalinen saavutettavuus on tärkeä osa yhdenvertaisuuden edistämistä, ja Vantaa on sitoutunut digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. 

Vantaan verkkopalveluiden uudistuksissa sitoudutaan tuottamaan verkkopalvelut kaikkien saavutettaviksi. Vantaa.fi-verkkopalvelun kokonaisuudistus on parhaillaan käynnissä. Saavutettavuudella on keskeinen rooli uudistuksessa. Uuden sivuston kehitysversio julkaistiin marraskuussa 2021. Kehitysversio muuttui viralliseksi sivustoksi 15.3.2022. Kehitystyötä jatketaan.

Saavutettavuusvaatimukset perustuvat digipalvelulakiin (306/2019)

Avainsanat

SaavutettavuusDigituki