Apulaisrehtorin uudenvuoden kirje

Artikkeli

Asiasanat

Kasvatuksen ja oppimisen lautakunta
Opiskelua aikuislukiossa

Tervehdys aikuislukiolaiset ja aikuislukiostamme kiinnostuneet!

Tervetuloa aloittamaan vuosi 2023 kanssamme, vedämme vielä hetken henkeä ja aloitamme lukuvuotemme toisen puoliskon maanantaina 9.1.2023. Toivottavasti teillä on ollut rentouttava joulunaika, ja olette saaneet latailtua akkujanne tauollamme.

Syyskautemme oli monin tavoin merkityksellinen aikuislukion historiassa. Aloitimme Vantaalla 50. lukuvuotemme ja värikkääseen historiaamme käänsimme uuden sivun aloittamalla monimuoto-opetuskokeilun. Monimuoto-opintojaksoillamme opiskellaan enimmäkseen etänä, mutta muutaman kerran jaksolla tavataan opiskelijoiden enemmistön toivomassa paikassa. Nämä monimuotokurssit ovat olleet suksee, ja osallistujamäärät verraten lähiopetusopintojaksoihimme ovat olleet korkeat. 

Läpi syksyn uusia opiskelijoita on virrannut taloomme tasaisella tahdilla, ja saamme ilmoittautumisia lukioomme lähes päivittäin. Ilmoittautumisten määrää selittänee lisääntynyt tietoisuus olemassaolostamme markkinointipanostustemme myötä sekä ylipäänsä lisääntynyt kiinnostunut lukio-opintoja kohtaan. Toimipisteisiimme on lisäksi helppo tulla ennen kaikkea ympäri Vantaata, mutta myös naapurikunnistamme. Myös parantuneet sosiaaliedut, kuten aikuislukio-opintojen liittäminen opintotuen piiriin, ovat edesauttaneet asiaa. Toivottavasti myös se kuuluisa puskaradio on kertonut, että meiltä saa laadukasta ja hyvää opetusta. Olen itse työskennellyt aikuislukiossa vuodesta 2006 alkaen, joista viimeiset 2,5 vuotta aikuislukion operatiivisena johtajana ja haluan varmistaa, että hommat toimivat kuten pitääkin. Siksi toivon teiltä kaikenlaista palautetta toimintamme kehittämiseksi. Tällä hetkellä suunnittelemme tulevaa lukuvuotta, ja mikäli teillä on siihen liittyviä toiveita, on teillä mahdollisuus vaikuttaa tarjontaamme olemalla minuun yhteydessä Wilman kautta, sähköpostitse tai puhelimitse.

Oikein mukavaa alkanutta vuotta kaikille, erityisesti teille sinnikkäille aikuislukiolaisille, jotka jaksatte tsempata tällaisina aikoina, kun ympärillä myrskyää. Pitäkää mielessä, että koulutus on avain mielekkäisiin työtehtäviin ja onnelliseen elämään. Olette ajatuksissani,

talvisin terveisin ja oikein menestyksekästä uutta vuotta toivottaen,

Pekka Rajala
Apulaisrehtori