Aikuislukion oppimäärän suorittaminen ja aineopiskelu

Koko lukion suorittaminen

Koko lukion voi alusta alkaen suorittaa noin kolmessa vuodessa. Tällöin aikuisten opetussuunnitelman mukaisesti suoritetaan vähintään 88 osaamispistettä. Nämä koostuvat pakollista aineista ja riittävästä määrästä valinnaisaineita ja syventäviä opintojaksoja. Opinto-ohjaajan kanssa suunnitellaan aloittavien kanssa opiskeltavat moduulit, jotta tarvittava määrä opintoja varmasti saadaan kokoon.

Tutkintotavoitteisen eli lukion oppimäärää opiskelevan opiskelu on aikuislukiossa maksutonta. Opiskelijaksi otetaan kaikki peruskoulun käyneet täysi-ikäiset henkilöt. Alle 18-vuotiaana aloittaminen vaatii erityisluvan, joka voidaan myöntää rehtorin päätöksellä painavasta syystä. Ennen päätöstä sovitaan apulaisrehtorin kanssa haastattelu, jossa selvitetään hakijan soveltuvuus aikuislukion opiskelijaksi.

Moni tulee aikuislukioon opiskeltuaan jo päivälukiossa. Tällöin suoritetut opinnot hyväksiluetaan ja sovitetaan aikuisten opetussuunnitelmaan ja määritellään mitä aikuislukiossa vielä tulee suorittaa.

Aineopiskelu

Aikuislukiossa voi myös opiskella yksittäisiä aineita, joiden suorituksesta saa erillisen todistuksen. Aineopiskelumaksu on 150€/lukukausi, jolla saat opiskella mitä vain opintoja. Toisen asteen oppilaitoksessa opiskelevilta yksittäisten kurssien suorittajilta ei maksua peritä. Voit ilmoittautua aineopiskelijaksi sivujemme Ilmoittaudu opiskelijaksi - osiosta.

Korkeakouluihin ja ammattikorkeakouluihin hakeville suosittelemme lukio-opintoja pääsykokeisiin valmentavana kanavana. Ota yhteyttä opinto-ohjaajaamme, niin räätälöimme sinulle sopivan paketin!

Avainsanat

LukiotVantaan aikuislukioOpiskelu